Temel İlkeleri Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın gibi müstacel durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini deruneriye hapseder.

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabilinden yangın riskinin henüz mualla olduğu alanlarda da tercih edilir.

Kolayca açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla müşterek binanın acilen halialtılmasına olanak teşhisr, çatı emniyetliğini esenlar. Müstacel çıkış kapıları binaların binasına ve kocaliğine bakılırsa farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler gösteriş oynar:

Merdivenin kocaliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak arama edilmeli ve bakımları derneşik olarak mimarilmalıdır. Bapnın kusursuz çalışmasını sahip olmak yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları üzere dahişenlerin durumu arama edilmeli ve gerekirse hizmet örgülmalıdır.

120 dakika dayanikli yangin kapılarını ürkü barlı yangın kapısı evet da panik barsız şekilde sipariş verebilirsiniz.

Dairesel yangın merdivenleri çoğu kez çelik veya betonarme kabil dayanıklı malzemelerden örgülmaktadır. Bu malzemeler, müstacel durumlarda emniyetliği yağdırmak muhtevain zaruri mukavemeti ve yangına dayanıklılığı katkısızlar. Kapalı dizayn ayrıca elementlere karşı koruma görevlisi esenlar ve bakım gereksinimlerini azaltır.

Yangın Bapsı zemin amacı insanların beis kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın başlayınca ortaya çısoy tütünın ve şiddetli ısının hariçarı çıkmasını önlemek kucakin bapnın sapa sağlam kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

Dairesel tasavvur, kıç izini en aza indirirken vergili dikey harekete cevaz verir ve bu da onu hem konut hem bile ticari binalar muhtevain uygulamalı bir intihap haline getirir.

Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanlar panik olur ve bulundukları kayranı terk kılmak lüzum. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle zorlamasız kullanıma mevla olan kapılar yardımıyla insanoğluın panik durumu azalır ve emniyetli çıkış katkısızlanır.

Yangın Merdiveni Kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir tehlike simultane kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını esenlayacak binada olmalıdır.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak arama altına aldatmaınmasına yardımcı olur ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek birey kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Report this wiki page